Eilen illalla Degessa emme tehneet juuri mitaan, kavimme vain viemassa pyykit pesulaan ja kiertelimme kaupoissa. Ostin 2 metria upeaa tiibetilaista silkkia, 4 e/m. Lisaksi ostin muutamia koruja.

Tanaan kavimme Degessa Bakong -luostarissa, jossa sailytetaan ja painetaan buddhalaisia kirjoituksia. Lamaserya pidetaan yhtena tiibetin kolmesta tarkeimmasta luostarista. Siella sailytetaan 70 % Tiibetin kirjallisesta perinnosta. Luostarin huoneet olivat taynna puisia painolaattoja, joilla munkit painoivat teksteja rukouskirjoihin ja kuvia lippuihin kovaa vauhtia kasityona. Ostimme muutamia lippuja, ovat tosi kauniita. Degessa oli idyllisia punaisia hirsitaloja ja pienia kujia, joilla kavelimme. Keskella kapunkia virtasi joki. Tiibetin rajakaupunkina armeija oli lasna, mutta ei hairitsevasti. Degessa oli enemman han-kiinalaisia verrattuna aikaisempiin paikkoihin, joissa vaesto oli taysin tiibetilaista.

Tanaan lahdimme pienella pakettiautolla Baiyuun. Kyyti oli aivan karmea, kahden nuoren sallin (kuten isi sanoisi) kyydissa. Venalainen tekno raikasi kuluneilta c-kaseteilta niin etta korvat soi. Kristian tunki korviinsa vaivihkaa paperitollot, mina karsin koko matkan (4 tuntia). Pelkasimme myos henkemme edesta, silla tie kulki koko ajan 10-100 metrin korkeudessa alapuolella olevaan maastoon nahden ja kuski bailasi teknon tahdissa. Kerran jaimme jumiin pakun pohjasta mutaiseen tiehen, mutta siitakin selvittiin tyontamalla ja tunkin seka kivien avulla.

Baiyu vaikuttaa kivalta, rennolta paikalta. Kaupunki sijaitsee jo paljon alempan kuin aikaisemmat, 3300 metrissa. Olemme tanaan kuljeskelleet kaupungilla ja huomenna menemme tutustumaan luostariin (taas). Lahdemme huomenna eteenpain, kohti Ganzia. Kirjoittelemme sitten taas lisaa kun ehdimme, kivaa kesan alkua kaikille! Kertokaa kuulumisia ja kommentoikaa!