Vietimme 19.6 kaksivuotishaapaivaamme taalla Yangshuossa. Aamulla kirjauduimme sisaan Yanghuon hienoimpaan hotelliin deluxe huoneeseen (60euroa/yo). Huone oli kaikin mittarein varsin hieno marmorisine kylpyammeineen ja tyylikkaine sisustuksineen. Saimme hotellista polkupyorat kayttoomme ja suuntasimme kohti maaseutua. Pyoratie oli todella rauhallinen maalaistie joka kulki kauniiden kukkuloiden ja riisipeltojen lomassa. Yangshuossa voi ajaa minne vain ja maisemat yllattavat aina kauneudellaan ja sokeritoppavuorien monimuotoisuudellaan. Hetken pyorailtyamme ajoimme Li-joen rantaan, jossa hyppasimme Bambun rungoista ja rautalangasta kyhattylle lauttalle. Siihen oli kiinnitetty myos kaksi erittain mukavaa puista aurinkotuolia ja paivanvarjo. Pyorat kiinnitettiin 3-metrisen lautan takaosaan. Lilluimme 3 tunnin ajan jokea alaspain pulahtaen aina vahan valia viilentymaan jokeen. Saatoimme uida lautan rinnalla, virta kuljetti uimaria ja lauttaa yhta nopeasti. Matkalla tuli vastaan valilla muutama paikallisten bambulautta, josta ostimme kylmaa olutta ja grilliherkkuja. Emme voi keksia mitaan muuta niin "aivot narikkaan"/ rentouttavaa tekemista kuin bambulautta-ajelu Li-joella. Ajelu paatyi  n. 10 km paasta ison sillan kohdalle, josta hyppasimme taas pyorien selkaan ja jatkoimme paivaretkeamme. Seuraava kohde oli jannittava "Water Cave" eli vesiluola. Paasymaksu oli aika kallis, 13 euroa/henki! Aivan Suomen hintatasoa siis. Kokemus oli kuitenkin kiva. Aloitimme retken kolmestaan oppaamme kanssa kuuden aikaan illalla pienella, hyvin kapealla puisella veneella. Meille oli annettu kyparat paahan, ja se olikin hyva, silla aluksi jouduimme menemaan aivan matalaksi luolien sisaankaynnin kohdalla. Vene lipui alle metrin korkuisen luolan ali, ja minulle (Jennylle) tuli jo vahan ahtaanpaikankammoa, silla alitus kesti noin 20 metrin matkan. Vene paatyi kuitenkin isompaan tilaan, josta nousimme ylos luolan lattialle ja jatkoimme matkaa jalan. Edessamme oli kuuden kilmometrin kavely luolien uumenissa. Luolat oli valaistu ja oppaamme naytti lisaksi meille taskulampulla sisaosien muotoja. Luolissa oli hienoja tippukivimuodostelmia, ja pienia altaita jokapuolella. Altaista valui vetta alemmille tasoille. Kavimme myos mutakylvyssa. Eras allas oli taynna melko nestemaista mutaa, jonne sai menna kylpemaan. Meidan oli pakko kokeilla, vaikka muta ei ollutkaan erityise lamminta. Uikkarit oli jo valmiiksi alla ja kavelimme varovasti likasta reunaa pitkin limaiseen kylpyyn. Uskaltauiduimme myos kokeilemaan uimista mudassa, ja huomasimme etta muta kellutti erittain hyvin! Laskimme myos luonnollista liukumakea  pitkin altaaseen. Naimme luolassa myos satoja pikkulepakoita, jotka roikkuivat katossa ja osa lenteli ilmassa. Loppuhuipennus oli vesiputous luolan peralla.

Illalla kavimme viela syomassa yhdessa Yangshuon hienoimmista ravintoloista. Meilla oli viela likaiset pyorailyvaatteet paalla, koska emme jaksaneet raahautua hotellille nalkaisina. Paatimme haapaivan vaahtokylpyyn. Aamulla soimme buffetaamiaisen ja kavimme uimassa hotellin uima-altaalla ja saunoimme suomalaisessa saunassa. Kirjauduimme ulos ja lahdimme kiipeilemaan.

Olemme kiipeilleet viitena paivana viikon aikana, joten paikat alkavat olla tosi kipeana. Valilla on "pakko" kayda hieronnassa, joka on taalla tosi halpaa (3e/tunti). Yanshuossa saa tosi hyvia aamiaisia, joita syomme joka aamu pitkaan ja hartaasti. Kiinassa aamiaiset eivat ole erityisen hyvia, ne ovat suolaisia ja lampimia.Sen takia tuoreet hedelmat, jugurtit, myslit, paahtoleivat, appelsiinimehut ja erinomainen jauhettu kahvi maistuvat ihanille. Huomenna lahdemme eteenpain, 22 tunnin junamatkalle Pekingiin. Junassa meilla on nukkumapaikat, joten matka menee varmaan nopeasti.