Apinasaarta seuraavana paivana Sanyassa Hainanin saaren etelakarjessa kavimme Sanyan keskustassa ostoksilla, mina ostin kolme mekkoa ja shortsit 13 eurolla yhteensa. Loysimme keskustasta tosi halvan marketin, joka oli suuri, kolmikerroksinen rakennus taynna pikkukauppoja 2. ja 3. kerroksessa. Kristian kulki mielellaan mukana, silla osassa kaupoista oli ilmastointi ja tuoli miehia varten. Han toimi myos tinkaajana, itse en ole siina kauhean hyva. Ensimmaisessa kerroksessa oli todella mielenkiintoinen tori, jossa myytiin lihaa, merenelavia, kanoja, kyyhkyja, ankkoja ja vihanneksia. Lihatiskeilta loytyi kaikkia mahdollisia sisaelimia ja mm. hantia tupsuineen seka vaaleanpunaisia siankorvia. Haju oli huumaava, minun piti siirtya varsin nopeast vihannespuolelle. Merenelavat olivat altaissa. Kaikkea loytyi. Rapuja, simpukoita, merisiileja ja -tahtia, erilaisia kaloja.  Kalat tainnutettiin happipitoisessa vedessa punnitusta varten, jotta ne paatyisivat tuoreina ruokapoytaan.

Keskipaivan pahimman auringonpaahteen poistuttua menimme rannalle noin neljalta. Vuokrasimme hostellistamme body boardin, jolla voi surffata vatsallaan. Vastaanoton tyton mielesta sen nimi on karsimyslauta eli "sufferingboard", monilla kiinalaisilla on vaikeuksia kirjoittaa englantia. Olemme nanheet muitakin hauskoja kirjoituksia, kuten tanaan eraan asuinalueen nimi: "internationalized human living area" ja toiseen kerrokseen: " to the second floorsess" . Lonely planetin esimerkki sanakirjan kannesta: " This book is useful for the using".

Uinnin jalkeen menimme himoitsemaamme pikaruokalaan Sanyan keskustaan. Olemme jo paivalla kayneet siella juomassa omituista papumaitojuomaa, mutta meilla ei ollut enaa rahaa ruokaan minun ostosteni jalkeen. Haettuamme lisaa rahaa ostimme kumpikin hampurilaisaterian ja soimme sita innolla. Kavelimme viela kaupungissa ja soimme lisaa, grillivartaita kadulla. Hiki valui kun istuimme illan pimeydessa lihaa massyttaen ja olutta juoden. Kyllaisina lahdimme kavelemaan rantaan, ja loysimme pienen kavelysillan joka kulki jokea myoten. Sillan vieressa oli vesi laskenut niin, etta maassa saattoi kavella, ja naimmekin kun joku mies etsi liejusta rapuja taskulampun kanssa. Paikka oli tosi saastainen, siella haisi pissa ja maa oli taynna roskia. Voi raukkaa. Eksyimme viela eloisalle sisapihalle, jossa oli runsaasti prostituoituja, rahapeleja ja miehia laiskimassa korttia. Paikassa saattoi ottaa myos tatuoinnin. Eras mies otti juuri klassisen skorpionin olkapaahansa. Taalla oli iltamme kohokohta, rullaluisteludisko! Kiinnitimme huomiota diskoon, kun naimme nuoren kiinalaismiehen taiturimaiset piruetit diskopallon alla, ja oli pakko paasta itsekin kokeilemaan. Rullaluistimet olivat tosi huonoja, ne oli tehty armeija maihareista ja niiden pohjiin oli ruuvattu kiskot ja nelja rengasta, kaksi aina vierekkain. Oli tosi vaikeaa luistella kun nauhoja ei saanut tiukalle ja ohjaus ei luistanut renkaiden ollessa vierekkain, ei perakkain niinkuin moderneissa luistimissa. Kenkiin sai muovipussit sukiksi, kun useimmat eivat taalla tietenkaan kayta sukkia.Kaksi tyttoa tuli auttamaan minua alkuun luistelussa, he ottivat kumpikin minua kadesta kiinni ja veivatr minua lujaa ympari lattiaa. Opin siina vahan tekniikkaa. Oli uskomatonta nahda, miten taitavasti niin surkeilla luistimilla pystyy luistelemaan. Lahdimme hiesta markina pois.Menimme viela kaymaan rannalla  kahlaamassa ja taytta kuuta katsomassa.

Naimme hotellin aulassa amerikkalaisen Mattin, joka kertoi lahtevansa kohti Yangshuo nimista paikkaa.  Han toimisi siella kalliokiipeilyoppaana. Meikalaisen (Kristian) mielenkiinto herasi ja kirjoitamme tata juuri Yangshuossa. Tulimme yon yli laivalla takaisin Beihain satamaan rannikolle ja jatkoimme sielta bussilla Guiliniin ja sielta tanne. Paikka on ilmeisen suosittu reppumatkalaisten keskuudessa. Taalla on suht halpaa Sanyaan verrattuna ja kaupungin ymparilla on tasaiselta pellolta kohoavia kalkkikiviseinamia. Tama on ilmeisesti kiinalaisen kiipeilyn Mekka ja kunhan toivun arsyttavasta kurkkukivusta tarkoituksemme on paasta nautiskelemaan hienosta kiipeilysta. Reitit taalla ovat jopa yli sata metria korkeita, usean koydenpituuden seikkailuja. Ne on kuitenkin turvallisesti pultattuja, joten toivottavasti voimme nayttaa hienoja kuvia piakkoin!