Terveisia Malesiasta jalleen,

Viime paivat ovat menneet nopeasti, vaikka emme ole tehneet mitaan kovin suunnitelmallista. Olemme nukkuneet pitkaan ja nauttineet aamuisin erinomaisesta kahvista, paahtoleivista ja muroista. Saimme myos Elinan tekemaa ihanaa makaroonilaatikkoa. Eilen illalla Oona teki ihanaa jugurtti-omena-banaani pirteloa. Olemme kayneet laheisessa puistossa iltaisin urheilemassa ja leikkimassa lasten kanssa. Suosituin leikki on edellisella vierailullamme keksitty "kakkaporriainen", joka kaytannossa on samanlaista kuin natta (ei-turkulaiset, natta=hippa). Pelaamme sita iltahamarissa kun aurinko ei paista enaa niin voimakkaasti puiston leikkitelineissa. On yllattavaa huomata kuinka hauskaa leikkiminen on viela tassakin iassa, ongelma lienee meilla aikuisilla useimmiten ennakkoasenteessa ja leikin aloittamisen vaikeudessa. Olemme myos ammuskelleet Robinin kanssa toisiamme softair -muovikuula-aseilla ja pelanneet sulkapalloa. Eilen kavimme koko porukan kanssa seinakiipeilemassa eraassa puistossa tekoseinalla. Seina oli tosi ulospain kallistunut ja vaikea, mutta siita huolimatta kaikilla oli hauskaa. Lapset tykkasivat heilurista, joka tuli  kun irrotti otteen seinasta ja laskeutui koyden varaan. Elina ja Gilkin kokeilivat ja kiipesivat kummatkin tosi hyvin.

Tanaan kavimme katsomassa Robinin kuvauksia Milo-kaakaon televisiomainokseen. Perheen lapset ovat varsin kuvauksellisia ja he ovatkin esiintyneet useissa eri mainoksissa. Kuvauksista lahdimme Kuala Lumpurin intialaiskortteliin kiertelemaan.

Olemme jutelleet monista asioista perheen kanssa ja ottaneet kiinni kuulumisia. Robinin musiikkimaku on hyvin lahella omaani (Kristian) ja olemme jutelleet paljon raskaasta metallimusiikista ja kuunnelleet eri bandeja. Oonan lempilaulaja on edelleen Avril Lavigne. Jenny ja Oona meikkasivat toisensa ja minut eilen, valokuvia tulossa varmaan piakkoin.  

Joudumme hakemaan myos uudet viisumit seka Venajalle etta Kiinaan. Onneksi Kiinan viisumi on todella mutkaton, rahaa, taytetty kaavake ja valokuva suoraan suurlahetystoon riittaa. Mikali olisimme hankkineet kutsun Venajalle Malesialaisesta matkatoimistosta olisimme joutuneet pulittamaan 700 ringettea eli n.165 euroa per hlo. Hieman nettia selailtuamme loysimme useita online viisumipalveluita venajalle. Kutsu lahetetaan sahkopostiosoitteeseen seuraavana paivana ja sen saa 25 eurolla /hlo. Katevaa. Haemmekin keskiviikkona valmiit passimme Kiinan suurlahetystosta ja kiikutamme ne sielta suoraan Venajan konsulaattiin kutsujemme kera. Ei sittenkaan niin hankalaa kuin kovin monet lahteet antavat ymmartaa.

Malesia on meille entuudestaan tuttu, mutta lyhyesti niille jotka eivat taalle ole kayneet: Paikka on erikoinen sekoitus USAa ja monikulttuurista islamilaisvaltiota. Taalla on kolme etnista paaryhmaa; malajit,kiinalaiset ja intialaiset. Naiden ryhmien valilla vallitsee selva hierarkia ja eriarvoisuus ekana mainittujen ollessa parhaassa asemassa tyoelamassa, kouluissa ja politiikassa. Joka puolella on valtavia shopping mall:eja, pikaruokaloita ja leffateattereita. Tyoelama on tiukkaa kapitalismin jyratessa tyontekijoitten turvan. Taalla ei ammattiliitoilla ole paljoa sananvaltaa. Rahalla saa mita vaan, vaikka lahjottua poliisin. Oikeustapaukset, joissa syyte hylataan lahjonnan avulla eivat kuulemma ole mitenkaan harvinaisia. Malesia on myos kuuluisa rankoista tuomioista. Huumekauppialle tai kuriireille seurauksena on aina kuolemantuomio, ellet ole lahjonut poliisia. Huumeet ovat ilmeisesti  paha ongelma taalla korruption ansiosta. Jotenkin emme pida tasta yhteiskuntajarjestyksesta. Eilen perheen kiinalaiset naapurit pahoinpitelivat indonesiasta maahan tuotua kotiapulaistaan/orjaansa. Han joutuu tekemaan toita aamunkoitosta nukkumaanmenoon asti aloittaen joka aamu kolmen auton pesulla. Eilen soitimme poliisit koska tytto itki useita tunteja hysteerisesti naapureiden huutaessa ja pilkatessa hanta. Harmi vain, etta poliisit saapuivat vasta, kun joku auto oli kaynyt hakemassa itkevan kotiapulaisen pois. Jai kurja ja vihainen olo.

Meilla sen sijaan on mukavaa ja leppoisaa, huomenna suunnitelmissa on vesipuistoon meno.