Saavuimme eilen illalla myohaan Harbiniin, 1300 km Pekingista pohjoiseen. Pekingissa kavimme viela Kielletyssa kaupungissa, Taivaallisen rauhan aukiolla ja silkkimarketissa. Vaikka olin (Jenny) jo aiemmin kaynyt Kielletyssa kaupungissa, oli siella viela paljon nahtavaa. Alue on valtava, pituussuunnassa kaksi kilometria ja leveyssuunnassa noin 700 metria. Emme vielakaan nahneet kaikkea, mutta hyvan kuvan saimme. Taivaallisen rauhan aukion koimme kahteen otteeseen, edellisena iltana valaistuna ja seuraavana paivana paivanvalossa. Kaikki on suurta ja mahtavaa Pekingissa, mutta onneksi valimatkat taittuvat edullisesti takseilla (noin euro/kyyti). Junamatka kesti 12 tuntia, jona aikana tutustuimme kiinalaiseen aitiin ja poikaan (14 v), seka muihinkin matkustajiin, jotka kavivat juttelemassa meidan kanssamme uteliaina. Olimme vaunun ainoat lansimaiset turistit. Kristian ja mina pelasimme Unoa pojan kanssa noin kolme tuntia. Valilla myos yksi muu matkustaja halusi kokeilla pelia, ja mina paasin pois palkahasta. Madre ja pojan aiti seurustelivat talla valin englannin ja kiinan sekoituksella. Moni asia saattoi jaada vahan kesken, mutta mukavaa oli. Emme olleet saaneet istumapaikkoja, joten olimme makuuvaunuosastolla. Valilla kavimme ottamassa torkut mukavasti ylasangyissamme, kolmannessa tasossa. Maisemat olivat peltoaukeita, pienia kylia ja suuria kaupunkeja.

Perilla Harbinissa perhe naytti meille hotellin aseman laheisyydessa. Tama oli kuitenkin melko kallis ja lopulta paadyimme erittain halpaan, mutta vahan ankeaan perhehotelliin. Yosta maksamme yhteensa 8 euroa, mutta meilla on kaksi huonetta ja tuulettimet. Suihkusta tulee niin kuumaa vetta, etta varmasti tulee puhtaaksi. Aamu kului pankkia etsiessa, silla vain yksi pankki vaihtaa rahaa taalla yli kolmen miljoonan asukkaan kaupungissa. Tanaan olemme kierrelleet kaupungissa, joka on mielestamme todella mukava ja viihtyisa. Kavelykatu halkoo kaupunkia kohti jokea, jonka rannalla on myos hieno promenadi. Jokihan saastui viime vuonna pahasti myrkkypaastosta ja kaupunki joutui sulkemaan juomaveden moneksi paivaksi. Voi vain kuvitella, minkalainen tilanne oli, kun nain iso kaupunki joutui ostamaan kaikki vetensa pulloissa.

Nyt kiertelimme kivalla torilla, josta sai grilliherkkuja ja muuta syotavaa. Toisella puolella myytiin vaatteita ja rihkamaa. Tunnelma oli vilkas, ihmisia oli paljon.