Lähtö on kolmen yön päästä. Olemme ottaneet aika rennosti, tänään ei olla tehty juuri mitään valmisteluja. Kaikki jää huomiseen ja tiistaihin, pakkaukset ja siivoukset. Tänään sentään pesin keittiön juurta jaksaen, uunista kaappien oviin. Pesin myös pyykkiä ja Kristian vaihtoi puhelinliittymätyyppini netissä pakettiliittymästä minuuttitaksaiseen. Olisin muuten joutunut maksamaan joka kuukausi 17,90 aivan turhaan, kun en kuitenkaan puhuisi yhtään. Peruttiin myös Hesari matkan ajaksi.

Diabetes aiheuttaa vähän lisää päänvaivaa, sillä insuliinit eivät kestä kuumia lämpötiloja. Joudun hankkimaan inskoille omat säilytyslaatikot, joissa on silikonipussit viilentämässä insuliineja. Laatikot minulla on vanhastaan, mutta silikonipussit täytyy vielä ostaa. Olen hankkinut insuliineja kolmeksi kuukaudeksi, ja haen huomenna apteekista vielä toisen satsin lisää.Sitten me jaamme insuliinit keskenämme, joten jos jompi kumpi laukku viedään tai jos laukku katoaa, niin toiselle jää vielä lääkkeitä. Lisäksi otan mukaan kaksi verensokerimittaria, ruiskuja, insuliinikynään sopivia neuloja, lansetteja kynään, jolla pistetään sormeen reikä verensokerin mittausta varten, puhdistuslappuja pistospaikkoja varten ja hätäpiikin insuliinishokkiin (en ole koskaan joutunut shokkiin).

Lääkkeisiin on mennyt yllättävän paljon rahaa, kahdelta hengeltä noin 150 euroa. Siihen kuuluu kolme
rokotetta, antibiootteja, hätäpiikki ja insuliineja. Muita kuluja on ollut matkavakuutus (66 e), matkaoppaat ja viisumit.
 
Vielä ei jännitä yhtään, koska ei ole varmaan oikein kunnolla tajunnut kuinka lähellä matka on.
Se vain jännittää, ehdimmekö saamaan toista matkaopastamme postista, ja tietysti passejamme Venäjän suurlähetystöstä. Niiden pitäisi tulla keskiviikkoaamuna, näin on ainakin sovittu. Mutta eihän sitä koskaan tiedä...