Kiitos taas kommenteista!

Taimioille kaikille paljon terveisia ja kivaa reissua teillekin, kunhan saatte maaranpaan sovittua!

AAA kerholle runsaasti onnea tulevan kampan johdosta. Kuulostaa aivan upealta! Ei varmaan kivempaa paikkaa keksi akkia kuin Naantalin puutalomiljoo, Annikkikin saa mukavan rauhallisen kasvuympariston. Tullaan sitten teille asumaan kun oma vuokrakamppa rupeaa kyllastyttamaan.

Marchen: Valitettavasti jatimme pennut huoneeseemme emonsa kanssa lahtiessamme. Ne tottuivat meihin hyvin ja lahto oli hieman haikea. Hotellivaki lupasi huolehtia heille suojaisan majoituksen. Kissat tulevat huolehtimaan rotista varmaan jo piakkoin.

Olemme nyt vihdoin poistuneet Raileyn niemelta, joka tuntui eristyneisyytensa ja maisemiensa vuoksi saarelta. Tama oli aika mielenkiintoinen kokemus, asuimme melkein kuukauden palmujen katveessa pienessa tunkkaisessa bungalossamme ainoana paamaaranamme kiipeilla ja nautiskella lammosta. Voimme hyvin ymmartaa ihmisia jotka viettavat taalla useita kuukausia minimibudjetilla keskittyen kiipeilyyn taysilla. Tama oli taysin huoletonta ja rentoutunutta aikaa. Eras islantilainen tuttavamme Tonsain rannalta on ostanut kotimaastaan asunnon ja vuokraa sita lyhentaen silla asuntolainaansa ja rahoittaen nain samalla asumisensa krabilla. Han on asunut nain jo viisi vuotta niemella. Se olisi meillekin kylla liikaa!

Viimeisina paivina sateet loppuivat taas. Paatimme yrittaa reissun paatteeksi hankalampia reitteja, ja Jennyn onnistui liidata harjoittelupaivan jalkeen 6b+:n reitti puhtaasti, ilman lepotaukoja. Itse yritin vikana paivana 7a+:n reittia mutta aika ja voimat loppuivat kesken ja jouduin pitamaan yhden levon joka yrityksella. Tutustuimme useisiin mukaviin ihmisiin ja kenties tapaammekin heita tulevaisuudessa. Tuli sellainen olo, etta tanne pitaa viela palata. Nain kesalla vakea oli todella vahan verrattuna kuivaan talveen, jolloin useimmat eurooppalaiset suuntaavat Thaimaaseen talvea pakoon. Tunsimme miltei kaikki Tonsain rannan asukit lahtiessamme.

Hyppasimme viimeisen kiipeilypaivan paatteeksi veneeseen joka vei meidet krabin laheiseen Ao Phra Nangiin ja sielta bussilla Krabille. Hemmottelimme itseamme ja otimme ilmastoidun huoneen  ja ripustimme kosteat vaatteemme kuivumaan. Lammin suihkukin tuntui mukavalta vaihtelulta. Puhtaan huoneen taytti heti tunkkainen meille ominainen tuoksu, joka lopulta haihtui kun puolihomeiset vaatteemme kuivuivat ilmastoidun huoneen kuivuudessa. Lahdimme tana aamuna liikkeelle liian myohaan. Ensimmainen bussi Hat Yaihin, josta junamme lahtisi, oli myohassa vajaan tunnin. Lisaksi bussissa huomasimme, etta netista printtaamamme junaliput olivat Malesian ajassa. Eli matkustamme tana yona bussilla Kuala Lumpuriin. Tuli 20 euroa takkiin ja epamukavampi matka, kun myohastyimme junasta, mutta matkalla  ei voine ottaa pikku vastoinkaymisia hirvean vakavasti.  Lisaksi bussissamme on mukavan nakoiset istuimet jalkatuilla ja vain kolme penkkia vierekkain.

Olemme kumpikin edellisesta hyvin nukutusta yosta huolimatta olleet todella vasyneita koko paivan. Luulen, etta yli kolmen viikon jatkuva fyysinen rasitus purkautuu nyt. Pistamme kiipeily ja muita kuvia tulevien kolmen paivan sisalla, kunhan paasemme taas Elinan perheen hoivaan!